Bing добавя надписи, генерирани от изкуствен интелект, към някои извадки от резултати от търсенето

bing robot computer ai

Bing вече използва изкуствен интелект, за да генерира надписи за някои от своите фрагменти с резултати от търсенето. Bing използва GPT-4, за да направи „резултатите от търсенето по-подходящи и информативни и да помогне на потребителите да намерят по-бързо уебсайтовете, които търсят“, съобщи Bing.

Как изглежда това. Ако извършите търсене за моята,[barry schwartz SEO], и след това щракнете върху стрелката надолу до връзката със заглавието в резултатите от търсенето, можете да видите, че някои от резултатите са обозначени с „AI-Generated Caption“

Ето една екранна снимка:

Bing Ai Generated Caption

Как работи. Bing заяви, че използва GPT-4 за тези генерирани от изкуствен интелект надписи, като анализира заявката за търсене на потребителя, след което „извлича най-подходящите данни от уеб страниците и умело ги трансформира в изключително подходящи и лесно смилаеми фрагменти“, пише Bing.

„Генерираните надписи са съобразени с всяка уникална заявка за търсене и могат да генерират различни фрагменти за различни заявки. Възможно е генерираните надписи да не отразяват точния текст на уебстраницата, но Bing използва безброй сигнали и техники, за да гарантира качеството и точността на генерирания текст“, добави Bing.

Блокиране на заглавията, генерирани от изкуствен интелект. Bing заяви, че можете да блокирате тези генерирани от изкуствен интелект надписи, като използвате таговете NOCACHE или NOARCHIVE. Търсенето в Bing също така спазва метаетикетите MAXSNIPPET и NOSNIPPET; допълнителна информация можете да намерите в документацията наBing за метаетикетите

Защо ни интересува. Може да искате да проверите някои от по-важните си ключови думи, за да видите дали Bing променя описанието по начин, който може да доведе до по-ниски или по-високи проценти на кликване от търсенето в Bing.

Целесъобразно е да наблюдавате данните за честотата на кликванията в отчетите за ефективност на Bing Webmaster Tools, за да видите дали тези генерирани от изкуствен интелект описания не са ви повлияли по някакъв начин.

Източник

Оцени статията
SEO България